Ontslagrecht

Binnen het brede spectrum van het arbeidsrecht is Punt & van Hapert gespecialiseerd in het ontslagrecht. Dus in die gevallen waarin partijen niet meer met elkaar door één deur kunnen. Onrust op de werkvloer is zowel schadelijk voor een werknemer als een werkgever. U wilt zo snel mogelijk duidelijkheid over hoe daar een einde aan komt. Het helpt daarbij indien wij u aan de vooravond van een geschil adviseren over de kansen en de aanpak. Dat kan rechtstreeks, of op de achtergrond.

Essentieel is dat u niet voor verrassingen komt te staan. Juist met een goed opgebouwd dossier staat u sterk voor de rechter. Wij staan zowel werkgevers als werknemers bij in allerlei beëindigingsprocedures. De ontbindingsprocedure is daarbij de voornaamste figuur. De hoogte of de laagte van de ontslagvergoeding is waar wij voor strijden. Waar nodig schuwen wij niet om in een lopende of vastgelopen procedure een doorbraak te forceren.

Via een kort geding verkrijgt u bijvoorbeeld een uitspraak over een concurrentiebeding, een loonvordering of wedertewerkstelling, terwijl tegelijkertijd vaak de knoop wordt doorgehakt over de wijze van beëindiging. Samen met u bepalen wij de tactiek. Wanneer te schikken, en wanneer (door te) procederen. Dat kan zelfs per moment verschillen. De diversiteit aan uitspraken tussen de verschillende kantonrechters speelt daarbij ook een rol. Wij houden u altijd een evenwichtig beeld van de procesrisico’s voor en maken tegelijkertijd een inschatting van de kosten. Uiteindelijk bent u tevreden over het eindresultaat.

Neem contact op met één van onze specialisten:

Huib van Hapert

Huib van Hapert

Marjolein van Vliet

Marjolein van Vliet

Eveline Londeman

Eveline Londeman