Commercieel procesrecht

Punt & Van Hapert Advocaten voert procedures en adviseert over alle in het bedrijfsleven voorkomende geschillen over de uitvoering van zakelijke contracten. Daarbij valt te denken aan geschillen over koopovereenkomsten, overeenkomsten van opdracht, franchiseovereenkomsten, aanneemovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, agentuur- en distributieovereenkomsten, fusies en overnames, (bank)garanties en algemene voorwaarden.

De aansprakelijkheid van rechtspersonen en bestuurders, zowel in als buiten faillissement, behoort eveneens tot ons werkterrein. Daarnaast hebben wij ruime ervaring op het gebied van de ketenaansprakelijkheid van aannemers. Tot de specialismen van Punt & Van Hapert Advocaten behoort ook het beslag- en executierecht.

De praktijk leert dat het tijdig en effectief leggen van conservatoir beslag op (bijvoorbeeld) bankrekeningen of onder opdrachtgevers een probaat middel is om te voorkomen dat u later achter het net vist. Ook voeren wij executieprocedures, waarbij valt te denken aan geschillen over hypotheek- en pandrechten en aan de tenuitvoerlegging van rechterlijke uitspraken.

Tot slot begeleiden wij bedrijven van begin tot eind bij de invordering van openstaande facturen (incasso). Gedeeltelijk op het resultaat gerichte prijsafspraken behoren daarbij tot de mogelijkheden.

Tot onze opdrachtgevers behoren onder meer ziekenhuizen, ZBC’s, bouwbedrijven, vastgoedondernemingen, beleggingsfondsen, softwarebedrijven, handelsondernemingen, transportbedijven, horeca-ondernemingen, consultancybedrijven en kunsthandels. Verder vertegenwoordigen wij voetballers, zaakwaarnemers en voetbalclubs in het kader van (internationale) spelerstransfers. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk afkomstig uit Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Neem contact op met één van onze specialisten:

Martijn Punt

Martijn Punt

Ruben Kaatee

Ruben Kaatee

Judith Schol

Judith Schol

Tom de Bruin

Tom de Bruin

Kirsten Willms

Kirsten Willms