• Punt van Hapert Advocaten - Advocatenkantoor in Amsterdam

Ondernemingsrecht

Ondernemer &
echtscheiding

Arbeidsrecht

Vastgoed

Overnamegeschillen

Punt & Van Hapert Advocaten procedeert regelmatig over conflicten die ontstaan nadat een bedrijfsovername heeft plaatsgevonden of omdat vergevorderde onderhandelingen in aanloop naar een bedrijfsovername worden afgebroken.

Veel voorkomende geschillen die zich in dit verband voordoen hebben bijvoorbeeld betrekking op de schending van overeengekomen garanties en vrijwaringen, de uitleg en consequenties van diverse (post)contractuele bepalingen zoals een relatiebeding of een concurrentiebeding, de vraag of een bedrijfsovername onder een juiste voorstelling van zaken heeft plaatsgevonden (dwaling), wat de gevolgen zijn van een due dilligence onderzoek of juist het ontbreken daarvan, de vraag of een partij een rechtsgeldig beroep kan doen op een overeengekomen opschortingsrecht, de uitleg van een earn out regeling en het vaststellen van de financiële gegevens in verband met een balansgarantie.

Onze ruime ervaring met geschillen naar aanleiding van overnames stelt ons ook in staat om vooraf gericht te adviseren bij een fusie of overname en deze van het begin tot het eind te begeleiden. Wij stellen de volledige transactiedocumentatie voor u op en helpen bij het uitonderhandelen van de deal. Tevens is het mogelijk om concept contracten aan ons voor te leggen in het kader van een expert review. Daarbij richten we ons met een frisse blik op specifieke risico’s en eventuele toekomstige discussies zoals wij die kennen uit eerdere procedures.

Wilt u meer weten? De commercieel procesrecht specialisten van Punt & Van Hapert Advocaten staan u graag bij.

Neem voor meer informatie of een kennismakingsgesprek vrijblijvend contact met ons op.

“Essentieel is de tevredenheid bij cliënten. De ene keer ligt er uiteindelijk winst vanuit een rechterlijke uitspraak, de andere keer vanuit een mooi schikkingsresultaat. “

Bel ons