• Punt van Hapert Advocaten - Advocatenkantoor in Amsterdam

Ondernemingsrecht

Ondernemer &
echtscheiding

Arbeidsrecht

Vastgoed

Martijn Punt

Partner

Na studies aan de Universiteit Leiden en University of California, heeft mr. dr. Punt onder meer gewerkt bij de advocatenkantoren Baker & McKenzie, Arthur Andersen en AKD. Hij beschikt over ruime ervaring in de ondernemingsrechtelijke procespraktijk.

Zijn praktijk is in de eerste plaats gericht op de ontvlechting van professionele samenwerkingsverbanden (corporate litigation). Hij begeleidt met grote regelmaat cliënten bij de onderhandelingen over uitkoop, uittreding en voortzetting van ondernemingen. Verder heeft hij ruime ervaring met het procederen over aandeelhoudersgeschillen, geschillen tussen vennoten en geschillen die de statutair directeur van de vennootschap aangaan. Daarnaast houdt mr. dr. Punt zich bezig met het procederen over commerciële contracten, fusies en overnames, (bank)garanties, aansprakelijkheid van (bestuurders van) vennootschappen, algemene voorwaarden en algemene aansprakelijkheidskwesties (commercial litigation).

Mr. dr. Punt is in Nederland één van de specialisten op het gebied van het inzagerecht (exhibitieplicht) en bewijsbeslag. Vanuit zijn ervaring in de ondernemingsrechtelijke procespraktijk adviseert hij bovendien bij overnames en (start-up) investeringen over implemenaterings- en aansprakelijkheidsrisico’s (transactional liability review). Tot slot beschikt hij over specialistische kennis op het gebied van het fiscaal procesrecht en invorderingskwesties. Mr. dr. Punt heeft eveneens de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Belastingsadviseurs afgerond.

Tot de cliënten van mr. dr. Punt behoren diverse ziekenhuizen, ZBC’s en artsenmaatschappen. Mr Punt beschikt over specialistische kennis van de gezondheidszorg. Verder staat hij onder meer verschillende bouw- en vastgoedondernemingen, beleggingsfondsen, softwarebedrijven, transportbedrijven, offshore ondernemingen, technologiebedrijven en horecaondernemingen bij. Tot slot vertegenwoordigt hij voetballers, zaakwaarnemers en voetbalclubs in het kader van (internationale) spelerstransfers.

Zijn cliënten zijn voornamelijk afkomstig uit Nederland en de Verenigde Staten. Mr. dr. Punt heeft diverse cursussen en presentaties op meerdere rechtsgebieden gegeven, waaronder burgerlijk procesrecht, (bewijs)beslagrecht, inzagerecht en fiscaal procesrecht. Daarnaast heeft hij diverse publicaties op zijn naam staan.

Mr. dr. Punt is aan de Universiteit Leiden gepromoveerd op het gebied van het vennootschapsrecht. Mr Punt spreekt Nederlands, Engels en Frans.

Bel ons