• Punt van Hapert Advocaten - Advocatenkantoor in Amsterdam

Ondernemingsrecht

Ondernemer &
echtscheiding

Arbeidsrecht

Vastgoed

Marjolein van Vliet

Advocaat

Sinds haar beëdiging in 2011 als advocate is Marjolein verbonden aan Punt & Van Hapert Advocaten. Marjolein is civiliste. Marjolein staat haar eigen ‘vaste cliënten’ bij in onder meer het horeca- en hotelwezen en de media- en communicatiebranche.

Marjolein maakt deel uit van de sectie ‘Ondernemer en echtscheiding’. Zij opereert op het spanningsveld van familierecht en ondernemingsrecht en beschikt zowel in het kader van verdelingen als alimentatierecht over kennis van jaarrekeningen en kan in uw voordeel werken met begrippen als dividend, rekening – courant en kasstromen.

De financiële afwikkeling van een huwelijk neemt in de echtscheidingspraktijk van Marjolein een prominente rol in. Zowel voor een verdeling van de gemeenschap van goederen als in de afwikkeling huwelijkse voorwaarden kunt u bij haar terecht. Zij heeft kennis en ervaring van diverse soorten huwelijkse voorwaarden: koude uitsluiting, de gemeenschap van woonhuis en (periodieke en finale) verrekenbedingen.

Per situatie zal met u worden bekeken welke vermogensbestanddelen in de afwikkeling dienen te worden betrokken (een pand een onderneming) en welke uitleg aan de huwelijkse voorwaarden kan en moet worden gegeven. Alles heeft tot doel om financieel en fiscaal zo gunstig mogelijk af te rekenen. Omdat de financiële afwikkeling van een huwelijk eveneens van invloed is op alimentatie zal ook daaraan aandacht worden besteed.

Eveneens heeft zij oog voor de bijzondere positie van samenwoners. De ‘scheiding’ van én verdeling bij samenwoners, met of zonder samenlevingscontract, behoeft namelijk specifieke kennis en ervaring.

Daarnaast houdt Marjolein zich bezig met het ontslagrecht. Ze behartigt belangen van werkgevers en werknemers. De eerste groep behoeft assistentie bij de cruciale ‘dossieropbouw’ bij een disfunctionerende werknemer. Gezamenlijk wordt een traject ingericht om op voortvarende en goedkope wijze afscheid te kunnen nemen van de werknemer. Bij werknemers gaat het vaak om het zo ‘duur mogelijk verkopen van de huid’ en dus een beëindiging van het dienstverband onder gunstige voorwaarden. Per zaak en per werknemer wordt gekeken welke route daarvoor het beste is.

Cliënten stellen op prijs dat zij voortvarend en doortastend communiceert. Zij is ‘to the point’ en staat bekend om haar prettige en zakelijke communicatie. Zij luistert goed naar de wensen van cliënten en hun belangen op de lange termijn. Haar reële insteek in procedures wordt gewaardeerd. Cliënten zijn zo goed op de hoogte van hun (proces)mogelijkheden, waardoor gezamenlijk het maximale resultaat kan worden bereikt.

In 2009 heeft Marjolein haar rechtenstudie voltooid aan de Universiteit Utrecht. Naast de algemene bacheloropleiding heeft Marjolein de master Recht en Onderneming met succes afgerond. Marjolein spreekt Nederlands, Engels en Frans.

Bel ons