• Punt van Hapert Advocaten - Advocatenkantoor in Amsterdam

Ondernemingsrecht

Ondernemer &
echtscheiding

Arbeidsrecht

Vastgoed

Koop en Verkoop

Punt & Van Hapert Advocaten procedeert en adviseert over alle soorten geschillen die kunnen ontstaan bij de aankoop en verkoop van onroerend goed.

Wij treden bijvoorbeeld op voor kopers die alsnog de koopovereenkomst willen ontbinden, in verband met non-conformiteit, verborgen gebreken, schending van garanties of op grond van een ontbindende voorwaarde, zoals ten aanzien van de financiering of een bouwkundige inspectie. Wanneer een koper een transactie juist wel wil laten doorgaan, kunnen wij de levering voor u afdwingen, al dan niet in combinatie met leveringsbeslag, koopprijsvermindering en/of vergoeding van schade door een aansprakelijke verkoper.

Verkopers helpen wij bij hun verweer tegen dit soort aanspraken van de koper en in voorkomend geval procederen we over opheffing van beslag op onroerende zaken. Tevens dwingen wij voor verkopers af dat de koper meewerkt aan levering bij de notaris en de koopprijs volledig wordt betaald, vermeerderd met de toepasselijke contractuele boete.

Veel geschillen over koop en verkoop hebben betrekking op de mededelingsplicht van de verkoper tegenover de onderzoekplicht van de koper. Daarbij speelt de aankopende of verkopende makelaar soms een cruciale rol, omdat die bijvoorbeeld zijn volmacht heeft overschreden. Een vaak terugkomend onderwerp is ook het schriftelijkheidsvereiste en de vraag of een koper te beschouwen is als consument of professionele partij. Zeker bij een particuliere koper met meerdere objecten in eigendom, leidt dit vaak tot discussie.

Daarnaast begeleidt Punt & Van Hapert Advocaten vele soorten vastgoedtransacties waar (nog) geen sprake is van een geschil. In dat kader staan wij u bij met het opstellen en beoordelen van koopcontracten. En indien gewenst, vergezellen we u naar de veiling.

Wilt u meer weten? De vastgoedspecialisten van Punt & Van Hapert Advocaten staan u graag bij.

Neem voor meer informatie of een kennismakingsgesprek vrijblijvend contact met ons op.

“Essentieel is de tevredenheid bij cliënten. De ene keer ligt er uiteindelijk winst vanuit een rechterlijke uitspraak, de andere keer vanuit een mooi schikkingsresultaat. “

Bel ons