• Punt van Hapert Advocaten - Advocatenkantoor in Amsterdam

Ondernemingsrecht

Ondernemer &
echtscheiding

Arbeidsrecht

Vastgoed

Huurrecht

Onze procesadvocaten staan zowel verhuurders als huurders bij in uiteenlopende huurgeschillen. We procederen veelvuldig over incasso van huurpenningen, ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van het gehuurde. Onderwerpen die tevens vaak aan de orde komen zijn huurprijswijziging, indeplaatsstelling, onderhuur, dringend eigen gebruik, huurbescherming, ontruimingsbescherming (al dan niet bij krakers), breakopties, koopopties, contractuele boetes en de bestemming van het gehuurde.

We behandelen zaken over woonruimte en alle soorten bedrijfsruimte. Dat varieert van winkelruimte en horecaruimte (7:290 BW) tot overige bedrijfsruimte (7:230a BW), zoals kantoorruimtes, magazijnen, loodsen, parkeergarages, fitnesscentra, ziekenhuizen, jachthavens of zonnebanken. De huur kan ook betrekking hebben op onbebouwde grond.

We proberen altijd samen met u een snelle oplossing te vinden. Indien gesprekken en brieven niet werken, starten wij voor u een procedure bij de kantonrechter. Bij urgente zaken waarin verder uitstel ongewenst is, volgt een kort geding. Bent u zelf gedagvaard, dan voeren wij verweer en trachten we de zaak op te lossen met een minnelijke regeling.

Door onze ervaring bij huurgeschillen kunnen we u ook perfect helpen bij het opstellen en beoordelen van huurovereenkomsten. Er zijn goede modelovereenkomsten in omloop, zoals van de ROZ, maar vaak is alsnog maatwerk nodig. Specifieke afspraken tussen verhuurder en huurder kunnen dan worden vastgelegd in de bijzondere bepalingen. Soms is het echter passender om een volledig nieuwe overeenkomst op te stellen.

Wilt u meer weten? De vastgoedspecialisten van Punt & Van Hapert Advocaten staan u graag bij.

Neem voor meer informatie of een kennismakingsgesprek vrijblijvend contact met ons op.

“Essentieel is de tevredenheid bij cliënten. De ene keer ligt er uiteindelijk winst vanuit een rechterlijke uitspraak, de andere keer vanuit een mooi schikkingsresultaat. “

Bel ons