• Punt van Hapert Advocaten - Advocatenkantoor in Amsterdam

Ondernemingsrecht

Ondernemer &
echtscheiding

Arbeidsrecht

Vastgoed

Huib van Hapert

Partner

Mr Huib van Hapert is mede – oprichter en partner van Punt & Van Hapert Advocaten. Hij is bij uitstek procesadvocaat. Sinds 1997 pleit hij met succes in de rechtszaal. Van Hapert houdt zich bezig met het ontslagrecht en het personen- en familierecht. Hij bedient werkgevers, het hogere echelon werknemers en de statutair directeur. In scheidingen staat hij vooral mannen én vrouwen bij met een onderneming in het spel. Hij staat als personen- en familierechtadvocaat geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de NOvA. 

Zijn praktijk kenmerkt zich door bij andere kantoren ‘uitgeprocedeerde cliënten’, die met behulp van een creatieve geest en fris elan ervaren dat hun zaak een positieve wending krijgt. Bijvoorbeeld door het instellen van hoger beroep met behulp van onbeproefde argumenten, óf door het (tussendoor) opstarten van een kort geding. Juist door snel te kunnen schakelen, onderscheidt hij zich in kort geding procedures.

Essentieel is de tevredenheid bij cliënten. De ene keer ligt er uiteindelijk winst vanuit een rechterlijke uitspraak, de andere keer vanuit een mooi schikkingsresultaat. Gaandeweg lopen die twee processen meestal door elkaar. De cliënt krijgt dan ook periodiek advies over wat op welk moment de beste (vervolg)stap is. Mede door zijn coaching kwaliteiten (NOBCO certificaat) en mediation vaardigheden (Module 1 certificaat) zet hij – meer dan de wederpartij – van het begin af aan de koers uit in een dossier. Het belang van de cliënt op de lange termijn is altijd allesbepalend.

In een eerdere periode bij Moszkowicz Advocaten kreeg Van Hapert handigheid met zaken die veel publiciteit veroorzaken. Het op een commerciële wijze meedenken met zijn cliënten had Van Hapert eerder geleerd op een arbeidsrechtkantoor. Op basis van ‘no cure no pay’ stond hij toen ontslagen werknemers bij, bij het verkrijgen van een zo hoog mogelijke ontslagvergoeding. In uw belang is hij bereid af te wijken van de standaard ‘uurtje – factuurtje’ afspraak. Bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten heeft hij zijn advocatenopleiding genoten.

Van Hapert is advocaat in hart en nieren. Zijn fanatisme en enthousiasme heeft er voor gezorgd dat zijn naam vaak is terug te vinden. Zowel in vakliteratuur (bijvoorbeeld Praktijkboek Ontslagrecht) en rechtspraak (tijdschriften JAR, RAR en rechtspraak.nl) als wel in de media (televisie, boeken, kranten en tijdschriften). Van Hapert is in staat om op overtuigende wijze de kern van de zaak helder uit te leggen.

Aan de Universiteit Maastricht en de ‘Universitá degli Studi di Torino’ heeft Van Hapert gestudeerd. Hij spreekt Nederlands, Engels, Italiaans en studeert Farsi.

Bel ons